Onsdag och Horse Race i Shatin

Mitten på veckan firar jag alltid med Horse Race även om det denna vecka inte var på ön. Igår var det i Shatin vilket är en av Hong Kongs älsta förorter. Även om det känns skumt att kalla dom förorter då allt här känns som en enda stor stad. Hur som, där bor nästan 630 000 invånare på 69km - att jämföra med örebros knappa 100 000 på nästan 43km2.
  Med snabb matteräkning inser ni att det bli trångt.

Efteråt begav sig några av oss in till Wan Chai för att söka upp lite barer. Det blev en ganska lugn kväll, men det var trevligt att vara ute med lite nytt folk, även om det ibland märks att man är strået äldre.
   När vi kommit hem rundade vi av kvällen med att sitta och snacka på balkongen ett tag. Trevligt!



Idag är det helt galet väder, först var det så hög luftfuktighet att man knappt kunde se 20meter sen på bara en sekund slog de om och började blåsa och regna. En första glimt på hur det är när det är monsun period. Det var över på 20 minuter och nu är det ljusare.

Imorgon så bär det av till Macao, asiens Las Vegas. Kommer nog passa mig obehagligt, 50% av landets ekonomi består av kasinoverksamhet bör tillgäggas att furverkeriförsäljning också hör till de stora inkomsterna till landets "valde" ledare. Inga motkandidater ställde upp i valet....
Slår du upp demokrati i en kinesisk ordbok har den en anna förklaring än vi har antar jag. Även om vi har 3 stycken i HK rikstad som är för demokrati.



Funderar på att börja skriva på engelska...vet inte om det är bra eller dåligt. Jag skulle nog utveckla mitt språk mer men frågan är hur många som skulle orka läsa...
Kommentarer snälla!



Kommentarer
Postat av: mama

Aj oill survajv ivenn datt!

2009-03-05 @ 12:30:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0